Het was zaterdag 24 juni 2023 feest in de Ophelialaan, want daar vond de 5e editie van DownTown Ophelia plaats. Een evenement met een boodschap, waar initiatiefnemers Ingrid Kranenburg en Ilse Zethof 7 jaar geleden mee zijn gestart. En de boodschap die de dames, inmiddels samen met bestuursleden Frank Wind en Karin Hulleman, uit wilden dragen lijkt bij velen geland te zijn: laten zien dat mensen met een beperking meer kunnen dan we denken. Tijdens het evenement krijgen ze de kans om even mee te draaien bij de winkeliers, de kappers, in de horeca, op straat en achter de kraampjes. Zo ook zaterdag. De deelnemers waren goed herkenbaar in hun roze shirt en met roze pet, gesponsord door de Mike Multi Foundation.

Om het publiek naar het evenement te trekken en de doelgroep dus een groot podium te geven, werd er van alles georganiseerd. Een opening door de burgemeester, optredens van Dennis Wijnhout, Devon Donovan, Danny Terp, DJ Wally en CoolDown Café, demonstraties van de Dance Specials uit de Amstelhof en het rolstoelstijldansen, kinderspelletjes, creatieve workshops, fotoshoots, rondjes in de brandweer- en politiewagen, live uitzending van Radio/TV Aalsmeer, een terras en een braderie.

Hoogtepunt is altijd de modeshow waar de deelnemers mogen stralen op de catwalk. Diverse kledingzaken in Aalsmeer hebben de modellen in het nieuw gestoken en de kleding gesponsord.

Het werd een warme 5e editie. En niet alleen omdat het boven de 25 graden was.