DownTown Ophelia

8 juni 2024

Tijdens DownTown Ophelia laten de lokale ondernemers zien dat mensen met Downsyndroom of een andere verstandelijke beperking zeker ook mogelijkheden en talenten hebben. Ook op de arbeidsmarkt moeten ze kansen krijgen.

Goed doel

Aan het evenement van maart 2017 werd een goed doel gekoppeld en dat was de Stichting Downsyndroom (SDS). De SDS stelt zich tot doel al datgene te bevorderen dat kan bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom. De stichting streeft ernaar hun integratie in de maatschappij te stimuleren en hen een kans te geven een zo normaal mogelijk leven te leiden. De SDS werd verblijd met een bedrag van € 2.103,17. Penningmeester Jan Hoiting van de SDS was samen met zijn zoontje Jos (met Downsyndroom) naar Aalsmeer gekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Een symbolisch bedrag, omdat in de cellen van iemand met Downsyndroom het chromosoom 21 niet twee, maar drie keer aanwezig is.

JIJ en Ik Cadeauwinkel
Vanaf 2018 is besloten dat de Jij & Ik Cadeauwinkel van Stichting Ons Tweede Thuis het vaste goede doel wordt dat ondersteund wordt. Ieder jaar ontvangt de winkel een financiële bijdrage voor een aantal maanden huur.  Op zaterdag mogen deelnemers van DownTown Ophelia in de winkel meedraaien. Er is een goede samenwerking op verschillende vlakken.

Interesse om hieraan bij te dragen? Klik hier (link naar sponsors) of mail naar info@downtownophelia.nl