Al ruim dertig jaar organiseert Stichting Stijldansen de Regenboog danslessen voor mensen met een verstandelijke beperking in Amstelveen. Deze enthousiaste dansgroep komt tijdens DownTown Ophelia laten zien wat ze in huis heeft en de dansers gaan het publiek vermaken met hun dancemoves. Het zal een combinatie zijn van stijldansen en vrijetijdsdansen.

Onder leiding van danslerares Debby Barthen zullen ze een dansdemonstratie op het podium geven en ook het publiek erbij betrekken en danspassen aanleren. “Het is altijd een feestje als deze groep les heeft en dat willen we ook uitstralen tijdens het evenement op 18 maart,” aldus Debby.

Avondje uit
De dansers komen iedere maandagavond bijeen en na een kop koffie of thee gaan ze de dansvloer op onder begeleiding van vrijwilligers. Eerst krijgen ze een herhaling van datgene wat ze de weken ervoor al hebben aangeleerd en daarna wordt er een nieuwe danspas ingestudeerd.

De maandagavond is voor de dansers echt een avondje uit. Lekker dansen en bewegen op leuke muziek, waarbij ook meegezongen kan worden. “Naast de gezellige avonden geven de lessen deze doelgroep de kans om te laten zien dat ze echt wel talenten hebben. En dat sluit mooi aan bij de boodschap van DownTown Ophelia.”