Voor de tweede editie van DownTown Ophelia kan het bestuur van de stichting rekenen op een intensieve samenwerking met de Mike Multi Foundation (MMF). Het bestuur van MMF staat voor 100% achter dit grote evenement met een boodschap dat op zaterdag 2 juni 2018 in de Ophelialaan Aalsmeer wordt georganiseerd.

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen de kans om onder andere in de winkels, bij de horeca en de kappers te laten zien dat ze meer talenten hebben dan er over het algemeen van hen verwacht wordt.

MMF steunt DownTown Ophelia op financieel vlak met onder andere het regelen van het drukwerk, zoals de vlaggen, posters en flyers. Ook gaan de bestuursleden meehelpen op de dag van het evenement zelf, maar ook ondersteuning bieden bij de voorbereidingen. Er wordt meegedacht en het netwerk ingezet om dingen voor elkaar te krijgen.

Mooi initiatief
“Onze doelstelling sluit mooi aan bij DownTown Ophelia,” zegt Heidi Bruin van de Mike Multi Foundation. “Wij willen ook laten zien dat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking meer kunnen dan iedereen denkt en ze zelfvertrouwen geven. Onze insteek is in eerste instantie meer gericht op sporten en bewegen, maar omdat wij dit zo’n mooi initiatief vinden zijn we blij dat we onze middelen, kennis en netwerk kunnen inzetten. Vorig jaar waren we er ook bij en ondersteunden we ook al, maar voor 2018 gaan we dit uitbreiden. Dit verdient deze doelgroep.”

Stichting DownTown Ophelia, waarvan het bestuur bestaat uit Ingrid Kranenburg, Karin Hulleman, Frank Wind en Ilse Zethof, wordt verder onder andere ondersteund door vrijwilligers als Betty van der Vaart en Corrie Loos, Winkeliersvereniging Ophelialaan en Stichting Oranjecomité Aalsmeer.