Programmamakers Kim Maarse en Dennis Wijnhout van Radio Aalsmeer presenteren iedere zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur het radioprogramma ‘Op weg naar DownTown Ophelia’. Een gezellig uurtje met leuke muziek en interessante gasten die iets met DownTown Ophelia hebben.

Uitzendingen
De eerste uitzending waren organisatoren Ingrid Kranenburg en Ilse Zethof te gast samen met deelneemster Meike van Eijk. Zij vertelde over haar werk bij Middelpolder en dat ze de modeshow op 2 juni graag wilde lopen in een trouwjurk. Geweldig was het dat er iemand van Dorcas Aalsmeer na de uitzending belde dat Meike en vriendin Michelle een jurk mochten komen uitzoeken. Terugluisteren kan hier:
https://radioaalsmeer.nl/programma/downtown-radio/uitzending/2018-05-05/

In de uitzending van 12 mei kwamen Rob en Aran van Restaurant Oh! vertellen over hun ervaringen van het evenement van vorig jaar en over de geplande feestavond. Ook deelneemster Quincy Hutzezon was in de studio. Quincy werkt al in de horeca in Amstelveen en spontaan besloten de horecaondernemers uit de Ophelialaan Quincy na het programma mee te nemen om bij hen te werken. Daar is ze tot laat in de avond aan de slag geweest. Terugluisteren kan hier:
https://radioaalsmeer.nl/programma/downtown-radio/uitzending/2018-05-0
5/

De derde uitzending was een rapuitzending, want deelnemers Festus Meijer en Laurens Vos waren naar de studio gekomen en lieten hun eigen geschreven en gezongen raps horen aan de luisteraars. De heren vertelden uitgebreid over wat ze in hun dagelijkse leven doen en dat ze op 2 juni ook op het podium te bewonderen zijn met hun eigen rap ‘Respect’. “Iedereen hoort erbij, maakt niet uit, groot of klein…”.
Kim belde met Monique van kinderboerderij Boerenvreugd en ze hadden het uitgebreid over het werk van Ons Tweede Thuis-cliënten die daar aan de slag zijn en het feit dat zij ook bij DownTown Ophelia aanwezig zijn met wat dieren.
Tijdens de uitzending kregen de programmamakers visite van Remco Kooij van drukkerij Noordhoek. Hij kwam het mooie DownTown Ophelia Magazine spontaan langs brengen. Terugluisteren kan hier:
https://radioaalsmeer.nl/programma/downtown-radio/uitzending/2018-05-19/

In de laatste uitzending op 26 mei ontvangen Kim en Dennis Harrie Koot. Hij is jobcoach bij Afslag Werk, de re-integratieafdeling van Ons Tweede Thuis. En ook Karen Koeslag komt langs. De creatieve Karen heeft samen met kunstschilder Michael Glanz een mooie ballon beschilderd voor de Ophelialaan. Deze zal feestelijk onthuld worden en komen te hangen bij de eerder gemaakte kunstwerken aan de muur van Teddy’s Kinderkleding.