In 2020 wordt de vierde editie van DownTown Ophelia georganiseerd. Een groot evenement met een boodschap, dat niet meer weg te denken is in Aalsmeer en omgeving. De organisatie gaat dit gezellige evenement onder andere samen met de winkeliers uit de Ophelialaan en vrijwilligers organiseren op zaterdag 13 juni 2020. De voorbereidingen zijn alweer gestart met het vinden van sponsors, artiesten, deelnemers en nog heel veel meer. Het Oranjecomité Aalsmeer heeft haar toezegging ook voor volgend jaar juni weer gedaan voor het regelen van het kinderplein, de winkeliers waren weer enthousiast en ook de zangers Danny Terp en Dennis Wijnhout hebben de datum al vastgelegd in hun agenda. En zo zal het balletje bij veel betrokkenen weer gaan rollen die hun steentje willen bijdragen aan dit mooie evenement waar mensen met een verstandelijke beperking de hoofdrol mogen spelen in de winkels, op het podium en in de straat.
DownTown Ophelia is niet alleen een jaarlijks terugkerend evenement, het is inmiddels veel meer dan dat. De stichting zet mensen met een verstandelijke beperking in de spotlights en wil laten zien dat deze mensen ook kansen verdienen op de arbeidsmarkt. Ze kunnen meer dan we denken!

Jij & Ik Cadeauwinkel
Met steun van DownTown Ophelia werd de Jij & Ik Cadeauwinkel van Stichting Ons Tweede Thuis vorig jaar werkelijkheid. Inmiddels is deze plek niet alleen meer een winkel met leuke cadeauartikelen, gemaakt door mensen met een beperking; het is uitgegroeid tot een uniek concept in het verlengde van DownTown Ophelia. De werknemers krijgen de kans om hun talenten te laten zien bij andere winkeliers in de Ophelialaan en inmiddels ook daarbuiten. Een prima samenwerking en een goed voorbeeld van het mee laten draaien in de maatschappij van deze doelgroep. Op zaterdag 30 november wordt het eerste jubileum feestelijk gevierd.

DownTown Radio
Ook Radio Aalsmeer heeft er door DownTown Ophelia een bijzonder radioprogramma bijgekregen. Iedere maand kunnen luisteraars afstemmen op DownTown Radio, een programma voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Dennis Wijnhout, Rinus van Itterzon en Ilse Zethof behandelen interessante onderwerpen voor en vanuit de doelgroep en ontvangen altijd gezellige gasten in de studio. Iedere uitzending is een feestje. Ooit begonnen als een ‘op weg naar DownTown Ophelia’ radioprogramma met Dennis en Kim Maarse, is inmiddels uitgegroeid tot een terugkerende gezellige radioshow. De volgende uitzending is op zaterdag 9 november om 14.00 uur. De vorige uitzendingen kunnen via de website van de radio teruggeluisterd worden.