“Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten.” Een wijze uitspraak van componist Gustav Mahler uit de negentiende eeuw. En zo is het ook. Muziek is beleven en genieten. En dat gaan we tijdens DownTown Ophelia dan ook heel veel doen tijdens alle optredens vanaf het grote podium. Overdag, maar zeker ook tijdens de feestavond kunnen de voetjes van de vloer.

Op het podium komt weer een grote variatie aan muziekstijlen en artiesten voorbij. Van Nederlandstalig en soul, tot aan de nieuwste top 40 hits, zomerhits en klassiek-getinte liedjes. Maar ook mensen met een verstandelijke beperking mogen de show stelen. Er is een dansoptreden van de Let’s Dance Specials uit de Amstelhof onder leiding van Kim van Bergen. Ze hebben maanden geoefend en gaan het publiek zeker betrekken bij hun coole dansmoves. En Laurens en Festus komen weer naar de Ophelialaan met hun eigen gemaakte raps. Liedjes met een boodschap!

Heel de dag feest
Om half 11 begint de derde editie van DownTown Ophelia en de Aalsmeerse burgemeester Gido Oude Kotte opent het feestelijke evenement. Daarna krijgt La Familia het podium met hun prachtige liedjes. Zou zo maar kunnen dat hun emotionele nummer ‘Stil maar’ ook voorbij komt. Wat was dat mooi in 2017 toen zij ook de opening verzorgden. Een officieel momentje is de onthulling van het kunstwerk voor in de Ophelialaan. Kunstschilder Michael Glanz heeft de eer om dit samen met de creatieve Yoeri te verzorgen.

Er gebeurt heel de dag van alles op het podium. Artiesten Danny Terp, zingende DJ Dennis Wijnhout en Sasja Brouwers zingen de sterren van de hemel. Aan het einde van de middag kan het ‘dak eraf’ met Het Meezingteam. De zangers staan garant voor een feestje, dus dat wordt weer polonaise lopen. En DJ Wally is ook niet te missen op het podium. Hij zorgt ervoor dat tussen alle optredens door leuke muziek te horen is.  

Feestavond
Om 19.00 uur begint de DownTown Ophelia feestavond. Vanaf het grote terras kan genoten worden van spetterende optredens van Danny Terp, DJ Wally, Saskia Soulful en Johnny Romein. Zij staan garant voor een wervelende show. Een ouderwets gezellige feestavond, dat gaat het worden. En dat alles onder het genot van een hapje van de foodtrucks en een drankje te bestellen bij de grote bar geregeld door Restaurant Oh!  

Programma
10.00-10.30 aankomst in straat met Show- en Jachthoornkorps
Kudelstaart
10.30-11.00 opening met burgemeester Gido Oude Kotte
en La Familia
  onthulling kunstwerk Michael Glanz
11.00-12.00 Danny Terp
12.00-12.15 1e ronde loterij
12.15-13.00 Zingende DJ Dennis Wijnhout
13.00-13.15 Optreden Amstelhof Lets’s Dance Specials
13.15-14.00 Danny Terp
14.00-14.15 2e ronde loterij
14.15-15.00 DJ Wally
15.15–16.00 Danny Terp
16.00-16.30 Modeshow
16.30-17.00 Sasja Brouwers
17.00-17.15 Grote loterij
17.15-18.00 Het Meezingteam
18.00-19.00 DJ Wally
19.00-23.00 Avondprogramma
met Danny Terp, DJ Wally, Saskia Soulful
en Johnny Romein
   

La Familia

In 2017 was deze muzikale familie er ook al bij. Ze wisten velen te ontroeren met hun mooie liedjes en ze kregen iedereen aan het meezingen en dansen. La Familia heeft een stevige plaats weten de veroveren in de muzikale showbusiness. Ze hebben al heel wat muziekprijzen in de wacht gesleept en zijn regelmatig in vele theaters door heel het land te bewonderen met hun optredens. Carla, Belinda en Paul schrijven zelf de muziek en songteksten en hun optreden is een ware beleving.

Danny Terp

Onze ‘Aalsmeerse trots’ zet zich de gehele dag en avond met enthousiasme in bij DownTown Ophelia. Net als de twee voorgaande edities weet hij het publiek als geen ander te vermaken. De in Amsterdam geboren en in Aalsmeer opgegroeide zanger is al lang geen onbekende meer in het Nederlandstalige muzieklandschap. Zijn eerste single ‘Zonder jou’ en latere nummers ‘Jij bent de liefste’, Un dos tres’, ‘Bara Bara Bere Bere’, ‘Mij krijgen ze niet klein’ en ‘Stapelgek op jou’ zetten hem op de muziekkaart.

DJ Wally

Erik Walraven draait als DJ Wally voor de derde keer bij DownTown Ophelia. Hij is er heel de dag bij en ook in de avond zie je hem nog even enthousiast achter de draaitafel staan. Hij was actief tijdens andere lokale evenementen, zoals het proefvaren waar hij draaide voor Restaurant Oh! en Goud van Oud. Bij de Gaypride kom je hem ook tegen, want hij draait al jaren op de boot van de Ambulancedienst Amsterdam. Laat de muzikale verzorging maar aan DJ Wally over.

Dennis, de Zingende DJ

Dennis Wijnhout, alias de Zingende DJ, is vooral bekend in Aalsmeer en omgeving, waar hij op verschillende feesten en partijen gezellige optredens verzorgd. Ooit begonnen als roadie bij een drive-in disco en later werkzaam als dj. Toen hij zo af en toe zelf de microfoon pakte om te zingen, werd hij al snel de Zingende DJ genoemd. Veel DownTown Ophelia-deelnemers zullen hem kennen door zijn optredens bij onder andere Stichting Dag van je Leven- en Ons Tweede Thuis-activiteiten.

Sasja Brouwers

De Aalsmeerse Sasja is een enthousiaste zangeres die met haar liedjes, haar aanstekelijke lach en vlotte babbel het publiek altijd mee krijgt. Ze deed mee aan het Nationaal Songfestival, Xfactor en So you think you can sing. Ze zong zelfs bij de Toppers. Sasja treedt op met een breed repertoire van uptempo nummers, ballads en haar eigen singles. Vorig jaar wist ze snel de harten van de DownTown Ophelia-deelnemers en het publiek voor zich te winnen en ook nu is ze weer van de partij.

Johnny Romein

Bij Amsterdammer Johnny Romein staat één ding altijd voorop tijdens zijn optredens: feest maken. Hij stond in 1992 met twee singles tegelijk in de top 40. Met het succes van ‘Je hebt me belazerd’ en ‘Alie-mentatie’ vestigde Johnny Romein in één klap zijn naam. En wie kent ‘De vrolijke koster’ niet? Zijn artiestennaam is een ode aan zijn moeder. Johnny Romein, oftewel John van der Ree uit Sint Anthonis, zit 20 jaar in het vak.

Saskia Soulful

Op jonge leeftijd is de zangcarrière van Saskia Heijmans, zoals ze officieel heet, gestart. Tot 2010 zong ze in coverband Big Deal waar ze startte met backing vocals en uiteindelijk de lead-zang voor haar rekening nam. Later ging ze solo. Saskia is een veelgevraagde artieste voor bedrijfsfeesten en vele nationale en internationale evenementen. Deze fantastische vocale zangeres blaast de dance classics weer nieuw leven in met haar eigen stijl. Met energie voor twee stort Saskia zich als een wervelwind in haar performance. Een waar podiumbeest!

Het Meezingteam

Stephan en Marvin van Het Meezingteam bouwen in no-time een feeststemming. Stilzitten is er eenvoudigweg niet bij. Ze komen op met een confettikanon en delen opblaasbare microfoons uit aan het publiek, dat naar hartenlust kan meezingen met alleen maar feestmuziek. De liedteksten zijn overal goed zichtbaar dankzij twee grote beeldschermen op het podium. Het wordt één grote interactieve feestkaraoke, waaraan het publiek mee kan doen. Met Het Meezingteam is het feest vanaf de eerste noot!