Ingrid Kranenburg van Teddy’s kinderkleding liep al lange tijd rond met het idee om iets te organiseren voor kinderen met een beperking. Ze organiseert twee keer per jaar een modeshow met kinderen en ze vindt dat kinderen die ‘anders zijn’ ook mooi zijn. Op aanraden van Mike (Multi) van der Laarse heeft ze hier werk van gemaakt. Hij bracht haar in contact met Ilse Zethof, moeder van een kind met Downsyndroom, en DownTown Ophelia werd geboren.

Mike ondersteunt het initiatief met de Mike Multi Foundation en zet zijn netwerk hiervoor in. Hij denkt mee, adviseert en regelt onder andere ook het drukwerk en de hosting van de website, die door Lab35 kosteloos wordt gebouwd.

Ondersteuning mensen met een beperking
Het doel van de Mike Multi Foundation is het mogelijk maken en bevorderen van sport voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking, maar met DownTown Ophelia wordt breder gekeken. Ook hier worden de talenten van deze bijzondere doelgroep benut, al is het met name op het arbeidsvlak. Al zal op 18 maart ook aandacht worden besteed aan bewegen met een dansdemonstratie en clinic en mogelijk met nog meer sportclinics