Zaterdag 2 juni werd voor de tweede keer het grote evenement Downtown Ophelia georganiseerd in de Ophelialaan. Een evenement met een boodschap noemt de organisatie het. En dat is het ook echt. De deelnemers met een verstandelijke beperking stonden die dag in de belangstelling en lieten het publiek zien dat ze veel talenten hebben op arbeidsgebied.

Achter het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart kwamen de deelnemers vanaf Café Sportzicht, waar het verzamelpunt was, de Ophelialaan in gemarcheerd. Kippenvelmomentje, want ze voelden zich toen al erg belangrijk. Roy en Justin Huiskens, de illusionistenbroers, verzorgden de magische opening waar het publiek van genoot. Daarna mocht Karen Koeslag haar kunstwerk onthullen. Ze had samen met kunstschilder Michael Glanz een mooie houten ballon beschilderd die als aandenken van de dag op de zijmuur van Teddy’s komt te hangen. Ze ging daarna gezellig in gesprek met burgemeester Jeroen Nobel, die de organisatoren, vrijwilligers, sponsors en zeker de deelnemers bedankte en ze een fantastische dag wenste.

Zelfvertrouwen
De ruim honderd deelnemers mochten aan het werk in alle winkels, op de braderie, bij de kappers en in de horeca. Je kwam het enthousiaste VIP-personeel overal tegen. Op straat deelden ze lekkere hapjes uit, stonden of zaten achter de kassa, wasten haren, vulden vakken, schonken drinken in, maakten eten klaar, adviseerden klanten, verkochten spulletjes op de braderie en nog veel en veel meer. En wat deden ze het goed. De winkeliers hielpen ze en gaven ze zelfvertrouwen.

Feestje op het podium
Hoogtepunt was de modeshow. Mitchjo, Denise Fashion, Gentlemens Place en Teddy’s Kinderkleding hadden de vele kinderen en jongeren de mooiste kleding aangetrokken om op de catwalk te stralen. En zelfs de Dorcas had ervoor gezorgd dat twee jongedames in de schijnwerpers mochten staan door twee trouwjurken te schenken. Ze waren allemaal door de kappers en de visagiste van Etos mooi gemaakt. Het werd een feestje op het podium en sommigen waren er niet meer vanaf te slaan.

De hele dag was er muziek op het podium. DJ Wally liet veel deelnemers lekker dansen wanneer ze daar zin in hadden, zanger Danny Terp zong de sterren van de hemel en ook de Zingende DJ Dennis kreeg het publiek goed mee. Sasja Brouwers betrok de deelnemers er enthousiast bij en sommigen mochten van haar zelfs even meezingen. Kortom, feest op het podium!

Loterij
De hele dag door liepen vrijwilligers fanatiek loten te verkopen en daar werd goed gehoor aan gegeven. Er waren maar liefst drie rondes waarbij mensen mooie prijzen in ontvangst mochten nemen. De laatste ronde was de superloterij, waarvoor notaris Geert Laborbus speciaal naar de Ophelialaan was gekomen. Hij trok de lootjes van de gelukkige winnaars.
Zij wonnen onder andere dinerbonnen, cadeaubonnen van winkeliers, een minuut gratis winkelen, gezichtsbehandelingen, BBQ’s met vleesschotels, een buggy en er was zelfs een televisie te winnen. Helaas zijn niet alle prijzen opgehaald, maar de prijswinnaars kunnen op vertoon van hun lootje de prijzen ophalen bij Teddy’s de komende weken. De winnende lotnummers worden op de website en op FB bekend gemaakt.

Kindervertier
Er was ontzettend veel te doen in de straat. Naast de leuke optredens en de braderie, was er een heus kinderplein met heel veel spelletjes georganiseerd door het Oranjecomité en Jafrem Verhuur. Springkussens, strijkijzerwerpen, eendjes vangen, noem maar op. Je kon muziek leren maken, eierkoeken versieren, armbandjes maken, plantenbakjes en corsages maken, op de foto bij Fun Fotostudio, dieren aaien van kinderboerderij Boerenvreugd, schminken bij Kinderopvang Solidoe, sporten op het G-sportplein, in een gave sportwagen een rondje rijden en ook de politie was heel de dag aanwezig. Zij reden enthousiast met de kinderen rondjes en lieten ze op hun motor zitten. Het mooie weer zorgde ervoor dat het erg druk was.

Feestavond
Restaurant Oh! was de grote initiator achter de DownTown feestavond. Je kon er broodjes hamburger en sateetjes krijgen en aan de grote bar een lekker drankje bestellen. Op het podium stonden niet de minste artiesten. Saskia Soulfull die met haar gouden stem de sterren van de hemel zong, kreeg de mensen lekker aan het dansen. Danny Terp stond ook in de avond weer knallen op het podium. Dario en DJ Franky B maakten de gezellige feestavond compleet. Helaas vielen er wat regendruppels aan het begin van de avond, maar in de loop van de avond werd het gezellig druk. De politie vindt het een geslaagd evenement. Het kleine ongelukje dat in de middag gebeurd is, doordat een jongetje van een springkussen is gevallen en ter observatie mee is genomen naar het ziekenhuis, mag geen naam hebben.